Logo Rijksoverheid, link naar hoofdpagina

EAR Online

Melding

Heeft u vragen en/of opmerkingen over deze pagina, mailto:postbusear@rijksoverheid.nl

E-SWF

Bouwsteen.png
Onder Bouwsteen wordt verstaan een voorziening of (service)component die een directe functie vervult in het realiseren van diensten aan burgers of bedrijven of die een rol speelt bij het mogelijk maken van samenwerking tussen overheidsorganen in ketens of netwerken (bron: MARIJ 1.0).


Eigenschappen

ID eSWF
Beschrijving De Externe Samenwerkfunctionaliteit (e-SWF) is een online platform voor het delen en bewerken van documenten en informatie met rijks medewerkers en gasten van buiten het Rijk.
Toelichting

Sinds oktober 2015 is de Externe Samenwerkfunctionaliteit (E-SWF) beschikbaar. Hiermee is het mogelijk rijksbreed én met externe partijen online documenten te delen en bewerken. Projecten, samenwerkingsverbanden of afdelingen kunnen een eigen afgesloten samenwerkruimte aanmaken om content te delen met externe gasten. De e-SWF is een veiliger alternatief voor online samenwerken dan Dropbox en andere cloud diensten, omdat de data opgeslagen staan in een rijksdatacentrum. Daarnaast is de toegang van gasten tot het platform beveiligd middels 2-factor authenticatie (gebruikersnaam, wachtwoord en sms-code). Dit maakt e-SWF geschikt voor het delen van documenten tot en met de classificatie departementaal vertrouwelijk (DepV). Bij de ontwikkeling van de e-SWF is de Expertgroep SWF betrokken, waarin de verschillende departementen vertegenwoordigd zijn.

e-SWF is ontwikkeld en wordt beheerd door SSC-ICT Haaglanden.
Externe informatie https://www.samenwerkruimten.nl/Default.aspx
Werkingsgebied Rijksbreed generiek
Informatiseringsdomein Applicatiediensten
Intern - Extern Intern
Status Vastgesteld


Elementrelaties

Vertrekpunt Relatie Eindpunten
E-SWF Voldoet aan


Afgeleide relaties

Vertrekpunt Relatie Eindpunt
EAR Online