Heeft u vragen en/of opmerkingen over deze pagina, mailto:postbusear@rijksoverheid.nl


De EAR wordt opgevolgd door de RORA (RijksOverheid Referentie Architectuur), hier vindt u meer informatie over de RORA.

Handelsregister

Versie door WikiSysop (overleg | bijdragen) op 24 jun 2019 om 15:08 (Installed/upgraded by SmartCore)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
 
Bouwsteen.png
Onder Bouwsteen wordt verstaan een voorziening of (service)component die een directe functie vervult in het realiseren van diensten aan burgers of bedrijven of die een rol speelt bij het mogelijk maken van samenwerking tussen overheidsorganen in ketens of netwerken (bron: MARIJ 1.0).

Eigenschappen

IDHandelsregister
BeschrijvingDe basisregistratie Handelsregister is de basisregistratie van ondernemingen en rechtspersonen. Het maakt deel uit van het stelsel van basisregistraties. Daarmee draagt het Handelsregister bij aan een efficiëntere overheid en aan een betere dienstverlening voor ondernemers.

Een basisregistratie legt op één plek basisgegevens vast die de overheid steeds opnieuw nodig heeft. Voor gegevens over ondernemingen en rechtspersonen wordt dat het Handelsregister. Als een andere overheidsinstantie die gegevens nodig heeft, moet zij de gegevens uit het Handelsregister gebruiken. Ondernemers hoeven de basisgegevens die ze al aan de Kamer van Koophandel hebben verstrekt niet nogmaals aan andere overheidsinstanties te geven.

De functies van het Handelsregister blijven dezelfde als voorheen: het bieden van rechtszekerheid en informatie over bedrijven. Voor deze functies zijn de veranderingen beperkt. De gebruikers van rechtszekerheids- en informatieproducten hebben vooral voordeel van de uitbreiding van het register.

Doordat het Handelsregister een basisregistratie wordt, moet het voldoen aan de eisen die de overheid stelt aan alle basisregistraties. Hierdoor stijgt de kwaliteit van de gegevens verder, evenals door de samenhang met de andere registers.
Externe informatiehttp://www.kvk.nl/over-de-kvk/over-het-handelsregister/
ArchitectuurcomponentGegevensopslag
WerkingsgebiedOverheidsbreed
InformatiseringsdomeinGegevensdiensten
Type functionarisallen
Intern - ExternExtern
StatusVastgesteld

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
HandelsregisterHeeft contract
  • Aansluiten overheid NHR (Let op: pagina bestaat niet.)
HandelsregisterRealiseert principe
HandelsregisterVoldoet aan

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 25 jul 2024 om 14:58.