Heeft u vragen en/of opmerkingen over deze pagina, mailto:postbusear@rijksoverheid.nl

Rijks Application Store (RAS)

Versie door WikiSysop (overleg | bijdragen) op 24 jun 2019 om 15:12 (Installed/upgraded by SmartCore)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
 
Icoon Beleidsbron.png
Een bron betreft voor EAR een document, boek, internetpagina of anderszins met vastgestelde en/of algemeen geaccepteerde informatie die de EAR toepast.

Eigenschappen

IDRijks Application Store (RAS)
BeschrijvingDe Rijks Application Store (RAS) is één van de onderdelen uit de “I-infrastructuur voor de rijksambtenaar”, zoals beschreven in de I-Strategie. De position paper RAS beschrijft de uitgangspunten en kaders voor de RAS als generieke dienst. De paper is gebaseerd op de I-Strategie, de bestaande doelarchitecturen voor DWR en de GRC en de activiteiten vanuit het ICCIO* en de Supplyboard. De doelarchitectuur RAS is de uitwerking van position paper. Deze is richtinggevend voor de ontwikkeling van de RAS als enterprise appstore binnen de gesloten rijkscloud (GRC).
ToelichtingRAS is een centrale distributie dienst voor alle functionaliteit die in de vorm van software of op andere wijze digitaal beschikbaar wordt gesteld. Centraal staat het selfservice concept, waarbij de medewerker zelf kiest voor installeren en/of de-installeren van aangeboden functionaliteit vanuit RAS. Er is sprake van gecontroleerde toegang waarbij gebruik wordt gemaakt van het centrale authenticatie- en autorisatieproces binnen de GRC. De RAS is geschikt voor alle apparaten (en bijhorende besturingssystemen) die als onderdeel van een werkplekdienst binnen de GRC beschikbaar zijn. Daarmee ook deels voor werkplekdiensten gebaseerd op het “bring your own” of “choose your own” concept. De software die RAS aanbiedt, voldoet aan vooraf getoetste criteria, zoals beveiliging, ontwikkelstandaarden en toepassing van de Rijkshuisstijl.
Publicatiedatum2013/10/30
Type BronAfspraak
StatusVastgesteld
VertrouwelijkNee
Externe informatie (t)
InformatiseringsdomeinApplicatiediensten

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Vaststelling RijksApplicationStore (RAS) (Doel)Geabstraheerd van bronRijks Application Store (RAS)

Op 1 juli 2014 is een RijksAppStore (RAS) gelanceerd . Dit is een centrale, digitale winkel voor smartphone of tablet van waaruit je zakelijke apps kunt downloaden. Qua opzet is de RAS vergelijkbaar met bijvoorbeeld de AppStore van Apple, of Google Play Store. Nederland introduceert hiermee als eerste nationale overheid ter wereld een eigen appstore.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 24 jun 2019 om 15:12.