Logo Rijksoverheid, link naar hoofdpagina

EAR Online

Melding

Heeft u vragen en/of opmerkingen over deze pagina, mailto:postbusear@rijksoverheid.nl

GRC: beheerafspraken

"Cloud" komt niet voor in de lijst (I-domein totaal, Werkplekdiensten, Toegangsdiensten, Applicatiediensten, Documentdiensten, Gegevensdiensten, Connectdiensten, Datacenterdiensten, Webdiensten, Inkoop, ...) met mogelijke waarden voor de eigenschap "Informatiseringsdomein".
 
Principe.png
EAR Afgeleide principes zijn principes die de vertrekpunten en basisprincipes van de EAR nader verdiepen en concretiseren.

Eigenschappen

ID GRC15
Stelling Beheerprocessen van de GRC worden ingericht op de vereiste niveaus van flexibiliteit, tijdigheid en time-to-market.
Informatiseringsdomein Cloud
Toelichting rationale Als bij de ontwikkeling van applicaties en functionaliteit tijdigheid en korte “time-to-market” worden gefaciliteerd door moderne agile-achtige ontwikkelprocessen, is het van belang dat er ook goed wordt gekeken naar de wijze waarop de beheerprocessen van applicaties op dit moment zijn ingericht. Het standaardiseren van beheerprocessen op basis van ITIL en BISL heeft in de praktijk ervoor gezorgd dat er nogal lange doorlooptijden zijn ontstaan bij het beheer en door-ontwikkelen van applicaties.
Toelichting implicaties Actie nemen om ook in de beheerfase van applicaties flexibiliteit, tijdigheid en korte “time-to-market” te kunnen garanderen moet gezocht worden naar naar nieuwe methodes en aanpakken.
Status Vastgesteld
Datum-geldig-vanaf 2015/02/01
Datum-laatste-wijziging 2015/02/09

Relaties

Vertrekpunt Relatie Eindpunten

Afgeleide relaties

Vertrekpunt Relatie Eindpunt


EAR Online